Boeken uitgegeven door Keff & Dessing Publishing

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Heimwee moet je koesteren

Floortje Dessing maakt de balans op: wat is haar het meest bijgebleven van de bijzondere ontmoetingen met mensen over de hele wereld? Hoe heeft het reizen haar gevormd tot wie ze nu is en hoe kijkt ze naar de toekomst?

In Heimwee moet je koesteren blikt ze terug op vijfentwintig jaar reisprogramma’s maken. Ze vertelt over wat ze leerde van mensen die het roer omgooien en bewust kiezen voor een leven dichter bij de natuur – en waarom ze daar zelf nog niet klaar voor is. Over minimalistisch leven, gezond ouder worden en andere manieren van opvoeden, eten en de tijd beleven. Over de gevaren onderweg, hoe ze in het vak is gerold en hoe ze zich herpakt als ze tegen haar eigen grenzen aanloopt. Terwijl ze dieper graaft naar haar drijfveren gaat ze de belangrijke thema’s van onze tijd niet uit de weg. Maar ze deelt ook luchtiger inzichten: zoals de ontdekking dat neushoorns net zo goed een ochtendhumeur hebben en waarom je in de bush nooit een zwarte broek moet dragen.

Heimwee moet je koesteren is een verzameling van de avonturen die Floortje de afgelopen jaren heeft beleefd: zowel groot als klein, ver weg als dicht bij huis.

Lots of Vega

Gezond plantaardig eten? Dit boek is de handleiding voor het maken van lekkere maaltijden boordevol groenten. De recepten zijn snel en eenvoudig te bereiden. Bij elk recept worden tips en variaties voor seizoensgroenten gegeven. Daarnaast zijn heel veel basisrecepten, zoals het maken van plantaardige burgers en spreads, helder opgeknipt in duidelijke stappen. Zo zie je dat er eindeloos veel mogelijkheden en combinaties zijn en kun je zelf de lekkerste creaties maken. Je hebt geen vlees nodig voor een complete en heerlijke maaltijd, dat is wat Lots of Vega jou laat zien. Koken met groenten uit de moestuin is Lotte Vermeer met de paplepel ingegoten. Na een studie gezondheidswetenschappen en acht jaar gewerkt te hebben als organisatieadviseur in de gezondheidszorg, viel haar oog op de vegetarische koksopleiding VIP Health & Nutrition. Zij wilde wel eens iets anders, en besloot het te proberen. Het bleek geweldig: werken met haar handen en het creëren van de lekkerste gerechten met groenten, granen en peulvruchten. En zo ontstond haar missie: mensen weer in contact brengen met wat écht eten is. Lotte is werkzaam als kok, receptontwikkelaar en plantaardig inspirator. In 2021 won ze New Generation Plant-Based Chef verkiezing.

Verkrijgbaar vanaf 25-5-2022

Zwart Kwartier

“Je hebt mijn hele leven verpest” zijn de onbegrijpelijke laatste woorden die de stervende vader van Axel Esser zijn zoon toebijt. Als Axel die avond met zijn vrouw Eveline wegrijdt bij zijn ouderlijk huis, raken ze betrokken bij een gruwelijk ongeluk waarbij Eveline omkomt en Axel zwaargewond raakt. Hij herinnert zich vaag dat ze hem vlak voor het ongeluk nog iets belangrijks had verteld, maar wát…? Het mysterie zet Axel op een zoektocht naar zichzelf en het duistere verleden van zijn vader, doorsneden met verontrustende flarden van het laatste gesprek met zijn vrouw.

Zwart kwartier is een beklemmende thriller over de onbetrouwbare geest van herinneringen. Een verhaal dat je langzaam meezuigt in een dodelijke draaikolk van obsessies en leugens op weg naar een onthutsend einde dat je nog lang zal bijblijven.

 Zwart kwartier van Friso Leunge is de eerste thriller van Keff & Dessing Publishing en is vanaf 15 juni te bestellen via zwartkwartier.nl, bol.com en bij de boekhandel.
ISBN: 9789090347028

Dit is een goed gidsje

Dit boek schreef Marieke speciaal voor kinderen vanaf 9 jaar en bevat ideeën voor vrolijke activiteiten, verrassende weetjes en handige oplossingen: ook leuk voor op school!

Dierenpret

Het knappe knaagdier, de patserige papegaai, de stiekeme muis en de overmoedige kater: samen met vele andere dieren vormen zij een bonte boerenbeestenbende. De dieren uit de versjes in dit vrolijke boek zijn allemaal een beetje anders dan de rest – en juist dat maakt het zo gezellig! Dit hartveroverende versjesboek over anders zijn én over het boerenleven is het kinderboekendebuut van presentatrice Nicolette Kluijver.

Met sprankelende illustraties van Madeleine van der Raad.

Dit is een goede gids

Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle. Zo simpel is het. Wil je graag wat duurzamer
leven, maar weet je niet hoe? En kun je er eigenlijk niet veel tijd, geld of gedoe in steken? Dan
is dit jouw boek.

Het staat vol praktische en positieve tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken
en vrije tijd, en laat zien dat mooi en verantwoord prima samen kunnen gaan. En vooral dat het gaat om
goed, niet om perfect: om slimme keuzes, doen wat je kan en wat bij je past. Met dit moderne handboek
maakt duurzame mode- en lifestyle-expert Marieke Eyskoot groen en eerlijk leven leuk en bereikbaar. De
juiste adressen, mooie merken, fijne plekken, verrassende weetjes en handige oplossingen – precies wat
je nodig hebt. Want iets goeds doen én het goed hebben tegelijk: wie wil dat nu niet?

» Met een voorwoord van Eric Corton
» Interviews met duurzame pioniers, en inspirators als Thekla Reuten, Sanne Vogel, Janine
Abbring en Floortje Dessing

Als je dit leest ben ik er nog

Jette Vonk kreeg op 33­jarige leeftijd de diagnose uitgezaaide borstkanker. Hoe ga je om met een levensverwachting van twee jaar? En hoe is het om te leven in ‘geleende tijd’? Als je dit leest ben ik er nog is een indrukwekkend en ontroerend boek over leven in plaats van overleven.

Before They Pass Away – De verhalen achter de foto’s

Het is een van de meest tot de verbeelding sprekende boeken van het afgelopen decennium: Jimmy Nelsons fotoproject, Before They Pass Away. Een boek dat op unieke wijze bijzondere stammen heeft vastgelegd in hun natuurlijke omgeving. Stammen die bijzondere tradities in ere houden, maar die tegelijkertijd langzaam worden ingehaald door de moderne tijd. De foto’s vertellen een prachtig verhaal, maar hoe was het om deze foto’s te maken? Hoe kon de fotograaf deze stammen vinden en wat moest de crew doorstaan om deze prachtige beelden te kunnen schieten?

Fotograaf Hannelore Vandenbussche vergezelde Nelson drie jaar lang als zijn assistent naar alle uithoeken van de wereld om de laatste inheemse stammen met de camera vast te leggen. Ondanks extreme temperaturen, fysieke ontberingen en onvoorstelbare reis- en levensomstandigheden, lukte het hen in contact te komen met onbekende culturen.

In dit boek vertelt Vandenbussche in een bevlogen stijl haar persoonlijke verhaal achter de foto’s van Before They Pass Away. Verhalen vol vriendschappen, pure verwondering, vreugde en verdriet. Deze ontdekkingsreis had niet alleen impact op de in beeld gebrachte stamleden, maar zou ook Vandenbussche en haar reisgenoten voorgoed veranderen.

Over de auteur
Pas afgestudeerd als fotograaf reisde de Vlaamse Hannelore Vandenbussche (1981) samen met fotograaf Jimmy Nelson en cameraman Bram Vis drie jaar lang naar de verste uithoeken van onze planeet, op zoek naar de allerlaatste stammen. De foto’s van deze reizen werden gepubliceerd in de wereldwijde bestseller Before They Pass Away (TeNeues, 2013).

Eerlijk eten

Fair trade is meer dan bananen, koffie en chocolade. Fair trade is duurzaam, authentiek en vooral lekker. Eerlijk eten gaat over genieten van producten met een goed verhaal. Voor welke producten kies je tijdens de dagelijkse boodschappen zodat iedere schakel in de productieketen fair behandeld wordt? En hoe bereid je er in een handomdraai lekkere gerechten mee? Aan de hand van tachtig gemakkelijke en smaakvolle recepten word je meegenomen in de wereld van eerlijk comfortfood en het verhaal achter al die mooie producten.

Door fair te eten maak je een verschil voor boeren in ontwikkelingslanden die veel producten produceren die we dagelijks eten. Eerlijk eten staat boordevol inspirerende recepten voor ontbijt, smoothies, lunch, avondmaal en verrassende cocktails, samengesteld door foodies,k onder wie Lisette Kreischer (bekend van Veggie in pumps) en Samuel Levie (oprichter van de Youth Food Movement). Zij laten zien dat eerlijk eten gelijk kan staan aan lekker eten. Voedingsdeskundige Kasia Vermaire geeft praktische gezondheidstips.

365 dagen onderweg

Met 365 Dagen Onderweg, het derde reisboek van Floortje Dessing, heeft de veelzijdige programmamaakster haar meest afwisselende en inspirerende boek tot nu toe geschreven. Reis een jaar mee met Floortje en bezoek met haar iedere maand bijzondere plekken op onze wereld, van een tocht per snowscooter over de ijskoude vlaktes in Siberie, tot de best verborgen restaurantjes in het hart van Rome.

Floortje: “365 Dagen Onderweg” heb ik geschreven als een dagboek over mijn grootste passie: reizen. Elke maand bezoek ik een aantal afwisselende bestemmingen, zowel avontuurlijk en afgelegen als relaxed en dichtbij. Zo bezoek ik ondermeer een meditatie-oord in Arizona, ga ik kitesurfen in St. Maarten, slaap ik in Australië in een boomhut en maak ik in Bhutan een trekking naar een van de mooiste kloosters van de wereld. Maar ik bezoek ook het Guggenheim in Bilbao, vind een voordelig hotelletje in Londen en struin tweedehands winkels af in een hippe buitenwijk van Oslo. Bovendien vind je elke maand veel persoonlijke reistips: mijn favoriete reismuziek voor op je I-pod, tips om goedkoop tickets te boeken, alles over veiligheid onderweg en mijn favorite reis websites. Een heel persoonlijk boek dus met ook nog eens veel practische informatie!
 

Met meer dan 175.000 verkochte exemplaren, is Floortje Dessing een van de best verkochte reisboekenschrijfsters van Nederland. Haar reisprogramma op televisie is wekelijks goed voor vele honderdduizenden trouwe kijkers, die met dit nieuwe boek een uniek kijkje krijgen in het avontuurlijke leven van Floortje.

Nieuw aan haar derde boek is de bijzondere vormgeving, waarvoor het Amsterdamse bureau ‘178 Aardige Ontwerpers’ is ingeschakeld. Dit ontwerpbureau nam Floortjes eigen reis en dagboeken als uitgangspunt voor een verrassende vormgeving die dicht bij haar eigen persoonlijkheid ligt. ‘365 dagen onderweg wordt gedrukt op gerecycled papier en voor de omslag van het boek is gebruik gemaakt van een bijzondere papiersoort, afkomstig uit Sri Lanka. Basisgrondstoffen zijn olifantenmest en oud papier die zonder schadelijke bleekmiddelen en chemische processen volgens eeuwenoude methodes worden bewerkt in een van ‘s werelds oudste en meest authentieke papierfabrieken. Een deel van de opbrengst van dat papier komt ten goede aan de Millennium Elephant Foundation, een organisatie die zorg draagt voor de verzorging van zieke en oudere olifanten.

What we wear

What We Wear is het eerste boek en tevens afstudeerproject van fotograaf Pieter van den Boogert ( Koninklijke academie van Beeldende Kunsten, Den Haag ). Twee jaar heeft van den Boogert aan het project gewerkt. In 2008 maakte hij in de opslagloods van een goed doel een foto van een hele grote berg kleding. Het was de oogst uit inzamelcontainers voor tweedehands kleding, die je overal in Nederland ziet staan. In grote geperste balen lag het textiel te wachten om naar Afrika verscheept te worden.
De hoeveelheid in deze ene loods was op z’n zachtst gezegd indrukwekkend. Dat riep bij Pieter van den Boogerd de vraag op wie er beter wordt van de kleding die in het Westen als afval wordt bestempeld? Wat voor traject legt kleding eigenlijk ieder seizoen af voor het in de winkels hangt?

De kledingcyclus zoals ik die heb gevolgd is een voorbeeld hoe we de westerse welvaart niet los kunnen zien van de armoede in de rest van de wereld. De vraag naar veel en goedkope consumptiegoederen heeft grote gevolgen buiten onze landsgrenzen. Tijdens dit project heb ik me vaak afgevraagd wat onze welvaart waard is, nu ik met eigen ogen heb gezien wat de consequenties daarvan zijn in andere delen van de wereld’, aldus Pieter van den Boogert.

Met What We Wear laat Pieter zien dat een product als kleding een veel langer traject aflegt dan men ziet in het dagelijks leven.
De afgelopen twee jaar reisde hij naar onder meer Bangladesh en Ghana om dit traject te fotograferen. Het resultaat is deze bijzondere uitgave uitgegeven door Keff & Dessing Publishing. Floortje Dessing over dit boek: ‘Pieter van den Boogert is er met zijn uitzonderlijke talent in geslaagd om een kant te laten zien van de kledingindustrie waar weinig mensen weet van hebben. Dit mooie boek past heel goed bij de idealen en de fairtrade gedachte van de uitgeverij en Nukuhiva. Ik ben blij dat we van dit uitzonderlijke afstudeerproject een boek hebben mogen maken.’

2012-03 The book “What We Wear” won a bronze medal for best book design of the world 2012, Leipzig
2012-02 ”What We Wear” is selected for the long list of the “Dutch Doc Awards 2012”
2012-02 The photo book “What We Wear” has been selected for the Dutch Best Book Design 2011
2011-09 ”What We Wear” nominated for Steenbergen Stipendium 2011
2011-07 ”What We Wear” nominated for the KABK photography department prize 2011
2010-09 ”What We Wear” nominated for Pix Palace-Visas de l’ANI – France

What we wear is uitverkocht.

Voetbalmoeders 11 moeders over hun zoon, voetbal en eten.

Aan wie hebben ze eigenlijk alles te danken, onze Nederlandse stervoetballers? Wie ‘produceerde’ ze niet alleen, maar bracht ze naar de training, waste hun outfits, droogde hun tranen en kookte hun lievelingsmaal zodat ze groot en sterk konden groeien?
Inderdaad. Hun moeder.

‘Voetbalmoeders is een kookboek en een verhalenboek, dat voor het eerst een podium biedt aan de échte sterren achter de topvoetballers. Een topelftal van maar liefst 11 moeders -waaronder Mama van der Sar, Mama van Bronckhorst en Mama van der Vaart- ontvangt schrijfster Diana Pruik bij hoge uitzondering in hun eigen keuken. Vanachter de pannen vertellen ze stuk voor stuk openhartig over hoe het is om de moeder ván te zijn. Over de offers, de successen, de angsten, én natuurlijk de anecdotes die alleen moeders kunnen weten! Bovendien verklappen ze het geheime recept van het lievelingsgerecht van zoonlief, en doen het in hun eigen keuken één keer voor.

Het resultaat is een tijdloos document over drie levensbehoeften: eten, moederliefde en voetbal.

– Uitverkocht

De Groene Garde: het verhaal achter het eten op je bord


Ondanks de economische crisis, kiezen steeds meer mensen in Nederland voor eerlijke en biologische voeding. Het kookboek De Groene Garde speelt hierop in door mensen wegwijs te maken in de duurzame en minder duurzame wereld van ons voedsel.

Daarvoor gaan we terug naar de oorsprong. Waar komt ons eten vandaan? Hoe wordt het gemaakt? Wat is de impact op mens en milieu? Wat is verantwoord en gezond eten? Via interviews, achtergrondartikelen, recepten en tips komt de lezer eer te weten over (h)eerlijk eten. De Groene Garde. Over (h)eerlijk eten verscheen in maart 2012 en is een initiatief van Leontien Aarnoudse, Ellen Vereijken en Anouk Wentink.Het kookboek is gebaseerd op De Groene Garde’s etiquette: vers, seizoensgebonden, biologisch, lokaal en/of fairtrade, minder vlees, goede vis, minder verspilling. Op basis daarvan zijn de 100 recepten samengesteld, evenals de 101 duurzame tips voor kopen, koken en minder afval. Ook bekende koks als Ramon Beuk, Yvette van Boven en Yolanda van der Jagt leverden recepten aan voor dit boek. De recepten zijn ingedeeld per seizoen. De gerechten zijn gefotografeerd door Hans Hogervorst, Jeroen Niezen, Petra Steenkamer en Rob van der Vet.

Aan de hand van achtergrondartikelen over thema’s als de vee-industrie, goede en foute vis, voedselverspilling, het doolhof aan keurmerken, fairtrade en gezondheid komt de lezer meer te weten over de impact van zijn of haar eten op mens en milieu. Interviews met duurzame pioniers zoals Willem Treep (Willem&Drees), Lisette Kreischer (Veggie in pumps), Annelies Kuiper (dakboerin), Samuel Levie (Youth Food Movement), Gert Jan Hageman (De Kas), Jaap Korteweg (Vegetarische Slager), Marian (biologische veeboerderij de Oorsprong) en Monique van Wegen (Tuinboonjemee project) laten de lezer zien dat het daadwerkelijk anders kan. Ook volgen we de keten van de vier ingrediënten chilipepers, rijst, noten en zalm.

De Groene Garde is tot stand gekomen door de inzet van zo’n 100 medewerkers. Gecharmeerd van het idee om een duurzame actie rond voeding op touw te zetten, werkten zij in eerste instantie mee op basis van goodwill.

Dansen op een zijden draad

Dansen op een zijden draad

Ondanks het aangrijpende onderwerp is Dansen op een zijden draad geen somber boek. Integendeel: het met een krachtige en heldere pennenstreek geschreven verhaal bruist van de levenskracht. Nicky (28) over haar boek: “Ik hoop dat Dansen op een zijden draad de lezer inspireert dat je het leven lief moet hebben en altijd voor je eigen keuzes moet gaan.”

Tikkende tijdbommen
Een erfelijk en dodelijk borstkankergen is de rode draad die door het leven – en het boek – van Nicky Westerhof loopt. Met een grootmoeder en een overgrootmoeder die beide aan borstkanker zijn overleden, wordt Nicky zich als kind langzaam bewust van het feit dat ze ook wel eens drager van het kankergen zou kunnen zijn. Als ook haar moeder aan borstkanker overlijdt, besluit Nicky zich te laten testen. De uitslag is onverbiddelijk: ze draagt het kankergen in haar lichaam. Terwijl ze omringd wordt door vriendinnen die blij zijn dat ze borsten beginnen te krijgen, ziet Nicky die van haar vanaf dat moment als twee tikkende tijdbommen. Ze is dan ook vastbesloten haar borsten preventief te laten verwijderen. Een besluit om te overleven.

Vastgeroeste conventies
Dansen op een zijden draad is het waargebeurde en inspirerende verhaal van een positieve jonge vrouw, die veel te vroeg voor onmogelijke keuzes komt te staan en de strijd aangaat met de medische wereld vol vastgeroeste conventies. Tegelijkertijd is het een verhaal over een opgroeiende jonge vrouw, die om moet leren gaan het grote verlies van haar moeder voor wie de keuze van Nicky niet was weggelegd.

Scroll naar boven