About Floortje Dessing

Reizen

Floortje Dessing wordt op 31 augustus 1970 geboren in Heemstede, als jongste van een gezin van vier kinderen. Omdat zowel vader Chris als moeder Marianne geen auto rijden, blijft ze als kind in Nederland, waar alle vakanties op de fiets of in de zeilboot worden doorgebracht. Maar als ze eenmaal oud genoeg is om zelf te gaan reizen, is er geen houden meer aan. Jarenlang besteed ze al haar zakgeld aan reizen, met in het achterhoofd het grote doel: ooit haar geld verdienen met deze grote liefde. Nu, meer dan 30 jaar later en 120 landen verder, heeft ze deze droom waar kunnen maken en kan ze zich een leven zonder reizen niet meer voorstellen. Floortje: “Reizen is altijd een avontuur: soms ben je maar een paar dagen onderweg en soms maanden, maar altijd kom je terug met nieuwe ervaringen. Als ik op Schiphol sta, weet ik: er begint weer een nieuw avontuur! Dat gevoel wil en kan ik niet meer missen.”

Floortje Dessing - Keff & Dessing Publishing

Televisie

Floortje’s professionele carrière begint in 1992 bij Radio Veronica waar ze als producer en DJ werkt voor verschillende programma’s. De overstap naar tv maakt ze in 1995 en vanaf dat moment presenteert ze programma’s als Young Americans, Trexx, en de Camel Trophy. Een paar jaar later kan Floortje eindelijk het hele jaar door haar koffers pakken en gaat ze op pad voor Arrivals, Reisgids en RTL Travel.In 2007 krijgt Floortje de kans om haar passie voor reizen te combineren met haar idealen en gaat ze aan de slag bij omroep Llink die dan nog programma’s maakt voor de publieke omroep. Vanaf dat moment presenteert ze ’3 op Reis’, samen met verschillende andere presentatoren.In het voorjaar van 2009 verlaat ze Llink met bloedend hart, als de omroep in de problemen is gekomen, maar gelukkig kan ze direct aan de slag bij BNN, waar ze tot op heden ’3 op Reis’ presenteert, samen met Nicolette Kluijver, Dennis Storm en Patrick Lodiers. 

Overige werkzaamheden

Naast de presentatie van 3 op Reis is Floortje eveneens eigenaar van haar productiemaatschappij ‘Dessing Productions’ en heeft ze drie fair trade kledingwinkels genaamd Nukuhiva. Ook schrijft ze zelf boeken en heeft ze samen met haar zakenpartner Guido Keff de uitgeverij “Keff & Dessing publishing’.

Ambassadrice

Floortje is al jarenlang ambassadeur van Max Havelaar omdat ze groot voorstander is van het principe van ‘Fair trade’; het eerlijk handelen met de derde wereld. Max Havelaar is een keurmerk dat garandeert dat organisaties van kleine boeren of plantages in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs ontvangen voor hun producten. Om dit principe verder te ondersteunen is Floortje haar eigen fair trade kledingwinkels gestart. Meer informatie

Ook is ze actief als ambassadeur van het Rode Kruis, de internationale hulporganisatie die zich inzetten voor mensen wier leven, gezondheid, welzijn of waardigheid worden bedreigd. Voor het Rode Kruis spreekt ze ondermeer radiospots in, ondersteunt ze grote campagnes en probeert ze op zo veel mogelijk manieren de missie van het Rode Kruis uit te dragen Meer informatie

Scroll naar boven