BOEKRECENSIE : Let’s talk about…

11-12-2013 | Geplaatst door Nydia van Voorthuizen

Let’s talk about…

Zoals Nicolette zelf schrijft in het voorwoord: seks is leuk en erover praten ook. Ik zal eerlijk zijn, in mijn vriendinnengroep is het ook standaard een onderwerp dat terugkomt als we samen zijn. We delen ervaringen en stellen elkaar nieuwsgierige vragen. Praten over seks verveelt nooit. Let’s talk about…sluit hier dus mooi op aan.

Het boek leest als een smeu├»g tijdschrift waarin informatie afgewisseld wordt met hilarische en bizarre anekdotes van Nicolette. Die verhalen lezen lekker weg. De presentatrice heeft zoveel meegemaakt, dat je jezelf direct een duffe doos vindt. Als model in de smaak vallen van een rijke vent die in de USA woont, voor Spuiten & Slikken reportages maken over seks waar elektriciteit aan te pas komt (dit was vooral een naar verhaal) en aanwezig zijn bij een schaamlipcorrectie. Wat heeft ze niet meegemaakt?

De informatie waaruit de andere helft van het boek bestaat, kon mij minder boeien. Het is heel erg basic en alle procenten en feitjes spreken mij ook gewoon minder aan. Voor jonge meiden kan het misschien wel een goede manier zijn om meer op te steken en op een ‘gezellige’ manier meer te leren over seks. Maar het is zeker niet alleen voor deze doelgroep geschreven. Seks in combinatie met een zwangere buik komt bijvoorbeeld ook aan de orde en de man waarmee Nicolette getrouwd is ook. Een grappig boekje dat misschien wel een leuk kerstcadeau voor een vriendin is (of voor jezelf natuurlijk).

Spreekt dit boek jou aan?

 

Scroll naar boven