365 dagen onderweg

Met 365 Dagen Onderweg, het derde reisboek van Floortje Dessing, heeft de veelzijdige programmamaakster haar meest afwisselende en inspirerende boek tot nu toe geschreven. Reis een jaar mee met Floortje en bezoek met haar iedere maand bijzondere plekken op onze wereld, van een tocht per snowscooter over de ijskoude vlaktes in Siberie, tot de best verborgen restaurantjes in het hart van Rome.

Floortje: “365 Dagen Onderweg” heb ik geschreven als een dagboek over mijn grootste passie: reizen. Elke maand bezoek ik een aantal afwisselende bestemmingen, zowel avontuurlijk en afgelegen als relaxed en dichtbij. Zo bezoek ik ondermeer een meditatie-oord in Arizona, ga ik kitesurfen in St. Maarten, slaap ik in Australië in een boomhut en maak ik in Bhutan een trekking naar een van de mooiste kloosters van de wereld. Maar ik bezoek ook het Guggenheim in Bilbao, vind een voordelig hotelletje in Londen en struin tweedehands winkels af in een hippe buitenwijk van Oslo. Bovendien vind je elke maand veel persoonlijke reistips: mijn favoriete reismuziek voor op je I-pod, tips om goedkoop tickets te boeken, alles over veiligheid onderweg en mijn favorite reis websites. Een heel persoonlijk boek dus met ook nog eens veel practische informatie!
 

Met meer dan 175.000 verkochte exemplaren, is Floortje Dessing een van de best verkochte reisboekenschrijfsters van Nederland. Haar reisprogramma op televisie is wekelijks goed voor vele honderdduizenden trouwe kijkers, die met dit nieuwe boek een uniek kijkje krijgen in het avontuurlijke leven van Floortje.

Nieuw aan haar derde boek is de bijzondere vormgeving, waarvoor het Amsterdamse bureau ‘178 Aardige Ontwerpers’ is ingeschakeld. Dit ontwerpbureau nam Floortjes eigen reis en dagboeken als uitgangspunt voor een verrassende vormgeving die dicht bij haar eigen persoonlijkheid ligt. ‘365 dagen onderweg wordt gedrukt op gerecycled papier en voor de omslag van het boek is gebruik gemaakt van een bijzondere papiersoort, afkomstig uit Sri Lanka. Basisgrondstoffen zijn olifantenmest en oud papier die zonder schadelijke bleekmiddelen en chemische processen volgens eeuwenoude methodes worden bewerkt in een van ‘s werelds oudste en meest authentieke papierfabrieken. Een deel van de opbrengst van dat papier komt ten goede aan de Millennium Elephant Foundation, een organisatie die zorg draagt voor de verzorging van zieke en oudere olifanten.

Scroll naar boven